top of page

Skinscout

Meten is Weten

SkinScout huidanalyse; De eerste stap naar huidverbetering

Voordat ik samen met u kan gaan werken aan het verbeteren van uw huid, is het belangrijk om eerst een huidanalyse uit te voeren. Iedere huid is anders en heeft andere behoeften. Dit betekent dat ook iedere schoonheidsbehandeling die u bij mij in de salon ondergaat en ieder product dat u meeneemt om uw huid verder thuis te verbeteren, specifiek door mij worden geadviseerd aan de hand van resultaten uit de huidanalyse.

Huidanalyse apparatuur

In mijn schoonheidssalon maak ik gebruik van het huidanalyse apparaat de SkinScout. De SkinScout is geproduceerd door de wereldmarktleider op het gebied van analyseapparatuur, zelfs NASA (De National Aeronautics and Space Administration) maakt gebruik van deze apparatuur om testen in de ruimte te doen. De SkinScout meet vier verschillende waardes in uw huid, namelijk het vochtgehalte, het vetgehalte, erytheem (roodheid en gevoeligheid van de huid) en de pigmentwaarden.​

SkinScout huidanalyse

De SkinScout meet vier waardes van de huid, maar wat zeggen deze waardes precies over uw huid?

  • Vetgehalte: Met deze meting wordt uw huidtype bepaald; droge huid, gemengde huid, vette huid, vochtarme huid of normale huid. Het is belangrijk om deze huidmeting te verrichten, zodat ik de juiste producten en behandelingen kan adviseren.
  • Vochtgehalte: Het vochtgehalte geeft aan hoe het is gesteld met de vochthuishouding. Wanneer deze meting niet in balans is, is het noodzakelijk om vochtbindende producten te gaan gebruiken. Een verstoorde vochtbalans zorgt voor vroegtijdige huidveroudering en huidproblemen.
  • Erytheem: Erytheem is de medische term voor een rode kleurverandering van de huid, ontstaan als gevolg van vaatverwijding. De juiste behandelwijze van de huid kan zo worden vastgesteld (bijvoorbeeld bij het behandelen van littekens).
  • Pigment: Door middel van de pigmentmeting kan ik zien wat voor fototype uw huid heeft. Het fototype bepaalt in welke mate iemands huid reageert op de zon, dit is een belangrijke meting bij het adviseren van zonbeschermingsproducten. 

Periodieke huidanalyse

De huid is een levend orgaan en reageert daarom ook direct op invloeden van buitenaf, zoals airconditioning, verkeerde huidverzorgingsproducten en weersomstandigheden. Ook interne factoren spelen een rol bij uw huidconditie. Heeft u bijvoorbeeld een periode van stress gehad of heeft u een ongezonde levensstijl? Dan zal dit te zien zijn aan uw huid.

​Omdat de huid dus continu onderhevig is aan zowel interne als externe factoren, is het belangrijk om de huidanalyse meerdere malen per jaar uit te voeren. Op deze manier krijgt u altijd het beste advies omtrent de thuisverzorgingsproducten en salonbehandelingen en weet u zeker dat deze het beste passen bij de huidconditie op dat moment.

bottom of page